Haptonomie_LichaamsgerichteTherapie

Haptonomie

Haptonomie is een geneeswijze waarbij aanraking een belangrijk aspect is. Jouw gevoelsbeleving en hoe je omgaat met jezelf en anderen staat centraal. Als ervaren haptonoom werk ik in deze vorm van therapie dan ook met voelen, direct lichamelijk contact, de ontwikkeling van de tastzin, houding, bewegingen en gebaren.
 
Het lichaam is een “drager” van gevoelens en heeft een geheugen voor gevoelservaringen. Aanraken is een heel natuurlijke, basale manier van menselijk contact en van het delen van gevoelens met anderen (een voorbeeld is het troosten van kinderen).


 

Wat is haptotherapie

Haptotherapie biedt de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met jouw lichaam en wat je lichaam vertelt over jezelf, over onze omgeving en over onze relaties met anderen. Datgene wat het lichaam ons vertelt of laat voelen wordt door ons gemakkelijk overgeslagen of onbelangrijk gevonden. We slaan vaak geen acht op signalen van ons lijf, omdat we geen tijd hebben. We luisteren vaak niet naar onze gevoelsmatige behoeften, omdat we denken dat dat onverstandig is. Deze gerichtheid op snelheid, effect en verstandelijkheid overspoelt dan de gevoelsmatige kant van ons leven. Dit kan leiden tot gevoelens van onvrede, verstoorde relaties en het ontstaan of verergeren van lichamelijke klachten en psychische problemen. Als haptotherapeut help ik je ervaren wat jouw lichaam je wil vertellen, om zo de oorzaak van je emotionele of fysieke klachten te achterhalen. Samen kunnen we dan naar een oplossing kijken. Vaak combineer ik haptotherapie met focusing; in contact komen met diepere gevoelslagen in je lijf en dat leren uitdrukken middels woorden of symbolen, bewegingen of gebaren.
 
Benieuwd of haptonomie / haptotherapie iets voor jou is? Neem gerust contact met me op voor meer informatie of een afspraak.
 

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Met haptonomische zwangerschapsbegeleiding maak je al voor de geboorte contact met je baby. Ook geschikt wanneer je je samen met je partner wil voorbereiden op de bevalling en een goede start van de relatie met jullie kind. Deze begeleiding wordt gegeven aan een (echt)paar of vrouw en is gericht op het persoonlijk beleven van de zwangerschap en de baby in de moederschoot, op de ontwikkeling en verdieping van de relatie tussen ouder(s) en kind via het aanraken.
Ik zal informatie geven, maar de nadruk ligt op praktisch bezig zijn. Middels contactoefeningen wordt kennis gemaakt met het kind. Via aanraking leert men het nieuwe leven kennen. Zwangerschapshaptonomie is geschikt voor zowel prenatale begeleiding (voor de bevalling) als postnatale begeleiding (na de bevalling).
 
Lees hier meer over zwangerschapsbegeleiding.
 

Reviews over Psychosociale Therapie Alkmaar

Wat anderen zeggen over therapie, coaching en behandelingen van Wilja:

 • J. Flinkert -
  Bijzonder. Door te richten op wat je voelt, alle emoties die er kunnen zijn aandacht te geven en het daarna een plek te geven, kom je meer uit je hoofd en meer in het moment. Dank hiervoor!
   
 • Emmy -
  tijdens mijn zwangerschap ging ik graag naar wilja!ik heb erg veel aan de zwangerschapshaptonomie gehad!heerlijk even volledig tot rust komen en leren luisteren naar je eigen lichaam en dat van je kindje!het is heel prettig dat de begeleiding een op een is en bij wilja kan je volledig jezelf zijn,je kan en mag haar alles vragen!voor tijdens en na de bevalling dacht ik ook regelmatig terug aan de woorden van wilja,haal de kracht uit jezelf!!!ik denk met plezier aan mijn zwangerschap terug,mede dankzij wilja heb ik een hele fijne zwangerschap gehad!luister naar je eigen intuietie,ik wist dat altijd wel,maar ben me er nu veel meer van bewust geworden dat het ook daadwerkelijk zo is!
   
 • fam. Reinink -
  Goede voorbereiding op de bevalling. Mijn partner en ik hebben haptonomie gevolgd voor omgang met de wee├źn. We hebben wat dingen geleerd om toe te passen tijdens de bevalling. We hebben beide er veel aan gehad tijdens de bevalling. Mijn man had aan het einde niet eens door dat ik een wee had. Zo rustig bleef ik door de techniek die wij geleerd hebben toe te passe. Wij vonden het een fijne en intense beleving de bevalling. Dit is mogelijk geworden door de haptonomie.
   
 • Nienke Mom -
  Zwangerschapshaptonomie. Tijdens mijn zwangerschap was ik op zoek naar een zwangerschapscursus die bij mij paste. Een pufclub met nog 10 zwangeren zag ik niet zitten en bij Wilja vond ik precies wat ik zocht. Een uurtje waarin je 1 op 1 volledige aandacht hebt voor je lichaam en de baby in je buik. Heel even echt voelen waar het allemaal omgaat, heerlijk! Verder is er genoeg ruimte voor alles wat je nog wil weten of aandacht aan wil besteden. Nogmaals: dit was precies wat ik zocht. Geen algemene cursus maar een persoonlijke benadering (die trouwens ook voor de vaders) heel toegankelijk is!

Bekijk hier alle reviews

Ik wil graag je feedback. Post een review op ons profiel.

www.therapiepsycholoog.com en www.allebedrijveninmeppel.nl.
 

Voor een massage op locatie kom ik over voor 4 of 5 massages van 1 uur.
U zorgt voor de locatie, ik kom met massagebank en" bekleding" naar u toe. Bij medische noodzaak worden de sessies ( deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Welness massage komt niet voor Zorgverzekeringvergoeding in aanmerking. De organisator (samensteller van de clienten op die dag) krijgt korting. 
Tarvieren per half uur (zie prijzen).

Wil je advies of een afspraak maken? Bel of mail me voor informatie of om een afspraak te maken.