Over mij

Over mij / Info

Wilja Westerhof 

Ik ben geboren in 1959 in Aalsmeer en moeder van 2 dochters. Sinds 1984 voer ik mijn eigen praktijk in het begeleiden van mensen op zoek naar hun eigen waarheid. Momenteel is deze gevestigd in Noord-Holland onder de naam Psychosociale Therapie Alkmaar. Behalve de opleidingen en scholingen die ik heb gevolgd, ben ik mijn eigen weg gegaan en ga die nog steeds. Ik heb hierin een duidelijk veranderingsproces mogen ervaren. De aard van mijn werkwijze wordt ook wel vergeleken met die van een energiewerker of lichtwerker. Oftewel het werken met energie, vanuit het licht en vanuit onvoorwaardelijke liefde. Wat ik heb mogen ontvangen en mij eigen heb mogen maken, wil ik ook graag doorgeven. Ik voel hiervoor grote dankbaarheid.
 

Achtergrond

Na mijn opleiding Fysiotherapie en daarmee gewerkt te hebben, merkte ik dat ik meer tijd en aandacht wilde besteden aan de mens als geheel en aan de oorzaak van fysieke klachten, die vaak van emotionele aard zijn.
 
Opleidingen & registraties:
 • HBO Fysiotherapie 1980-1984
 • Opleiding Bio-Dynamische Therapie en Bio-Release NIBB 1984-1988
 • Haptotherapie Certificaten bij Frans Veldman sr en jr, Kiek Zeidner 1984-1990
 • Focusing Trainer en Begeleider bij Ann Weiser Cornell. 1990-2001
 • Biodynamische psychologie NIBB 1989-1993
 • Diploma Biorelease instructor
 • Traumatrainingen Somatic Experiencing Nederland 2002-2004
 • Traumatrainingen AUMM  2008-2012
 • Diverse bijscholingen op lichaamsgericht psychotherapeutisch gebied
  (psychosynthese, yoga, feldenkrais, acupressuur, bio-energetica en traumaregulatie)
 • Meditatie- en visualisatietechnieken, de kunst van het genezen (5 jr - Sita Cornelissen)
 • Jaartraining Spirit-coaching bij Mahatma Revier
 
Inmiddels ben ik na 40 jaar zeer ervaren en veelzijdig in het behandelen van psychische en lichamelijke klachten. Veel heb ik ook geleerd van alle cliënten in mijn praktijk!
 

Lidmaatschappen

 • BIG geregistreerd Fysiotherapie
 • NVPA - Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen
 • RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
 • AGB-codes aanwezig (behandelcodes voor zorgverzekering)
 

Werkwijze 

Als psychosociaal therapeut, coach en lichtwerker heb ik voor mijn behandelingen een energetische en holistische aanpak. Vanuit de wetenschap weten we al een tijd dat alles uit energie bestaat. Zo ook je lichaam. Alles staat in verbinding met elkaar; fysiek (je lichaam), emotioneel (je gevoelens), mentaal (gedachten, overtuigingen), energetisch (je energie) en spiritueel (dieperliggende oorzaak). Ik kijk naar deze aspecten als een geheel én naar de interactie hiertussen. Je kunt hierdoor niet alleen de klacht aanpakken, maar ook juist de oorzaak ervan.
 
Ik werk vanuit Universele Liefde, jouw oneindige Goddelijke liefdesbron, God, Bron, of hoe je dat ook maar noemen wilt. Ik maak gebruik van jouw Zon, jouw Essentie die richting wijst naar dieperliggende oorzaken. Ik werk afgestemd op die energie met je. Die energie stroomt altijd door mijn handen en in therapie sessies door mijn woorden en aanwezigheid. Hier stem ik me dan ook altijd weer op af; Liefdevolle aandacht. Het klinkt misschien zweverig, maar het is O zo aards, concreet voelbaar en praktisch handig; als cliënt ervaar je deze energie als ontspannend en herken je het als waarheid.
 
Geen enkel probleem of klacht ontstaat zomaar vanzelf. Dit gaat niet over schuld of dat je iets fout hebt gedaan, maar wel dat je er zelf iets aan kunt doen. Met behulp van diverse technieken kan ik je begeleiden bij de zoektocht in jezelf. Inzicht in de oorzaken van je problemen zorgt voor helderheid en rust. Hierdoor kun je de regie weer over je eigen leven nemen en de keus maken daadwerkelijk te veranderen.
Naast de wil om te veranderen zijn veiligheid en vertrouwen belangrijke voorwaarden voor een succesvolle sessie. En soms leer je buigen voor het Leven en voor dingen die niet te veranderen zijn, wel te accepteren in overgave. Ook dat kan onderdeel zijn van een proces; Verander de dingen die je kunt veranderen, laat dingen zijn die je niet kunt veranderen en leer onderscheid tussen die twee te maken.
 

Uitgangspunt van mijn begeleiding

Om in metaforen te spreken; ik kan je helpen je eigen kapitein van je eigen schip te worden, of dirigent van jouw orkestleden. Ik ga er vanuit dat wij kunnen groeien tot Meesterschap; oftewel een liefdevolle meester worden van al onze deelaspecten/innerlijke delen. Deze hebben allemaal iets te zeggen aan ons Liefdevolle Zelf. Ze willen gehoord en gekend worden en iets VOOR ons doen, in plaats van tegen ons... ook al lijkt dat soms wel zo. In die samenwerking kunnen we ons eigen schip sturen, ook op woeste golven, om zo weer in rustiger vaarwater te belanden. Innerlijke deelaspecten zijn bijvoorbeeld ons ‘Innerlijk Kind’, ‘Innerlijke Criticus’ en vele anderen. Tevens ga ik er vanuit dat wij mensen spirituele wezens zijn in een menselijke vorm/lichaam. Wij dragen het goddelijke in ons en zijn co-creators (we creëren met het Leven/God).
 
“Christ has no body now but yours.
No hands, no feet on earth but yours.
Yours are the eyes through which he looks with Compassion on this world.
Yours are the feet with which he walks to do good.
Yours are the hands through which he blesses all the world.
Yours are the hands, yours are the feet, yours are the eyes, you are his body.
Christ has no body now on earth but yours.”
- Teresa of Ávila, 16th Century Mystic -
 
Alles in de buitenwereld houdt ons een spiegel voor van delen in onszelf. Niets menselijks is ons vreemd. Ken uzelve!
 

Specialisaties

 • Lichamelijke klachten die te maken hebben met zogenoemde copings strategien /     patronen.
 • Lichaamsgerichte therapie, traumawerk
 • EMDR
 • Zwangerschapsbegeleiding op basis van haptonomie
 

Behandelvormen

Coaching, Counselling, EMDR therapie, Focusing Therapie, Gesprekstherapie, Haptotherapie, Lichaamsgerichte therapie, Massage, Meditatie, Mindfulness, Psychosociale therapie, Reiki, Relatiebegeleiding, Rouwbegeleiding, Traumatherapie, Wandeltherapie, Zwangerschapsbegeleiding.
 

Behandeling van en begeleiding bij

Angsten, Assertiever worden, Beroepskeuze, Bindingsangst, Boosheid, Burnout, Communicatieproblemen, Concentratieproblemen, Depressieve gevoelens, Echtscheiding, Eenzaamheid, Eetstoornis, Faalangst, Gedragsproblemen, Hoofdpijn en migraine, Hooggevoeligheid, Hyperventilatie, Jaloezie, Laag zelfbeeld, Liefdesverdriet, Loopbaanbegeleiding, Midlife crisis, Niet lekker in je vel zitten, Ongewenste kinderloosheid, Onrust, Onzekerheid, Opvoedingsproblemen, Ouder worden, Overspannen zijn, Paniekaanval, Prikkelbare darm, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Posttraumatisch stressstoornis, Problemen met sociaal contact, Psychosomatische klachten, Relatieproblemen, Rouwverwerking, Ruzie (familie of werk) Slaapproblemen, Sociale angst, Stemmingswisselingen, Stress en spanning, Studieproblemen, Traumaverwerking, Verlatingsangst, Zingeving

 

Praktijk voor Psychosociale Therapie Alkmaar: Wilja Westerhof

Kijk ook eens bij

Over mij Reviews
Voor een massage op locatie kom ik over voor 4 of 5 massages van 1 uur.
U zorgt voor de locatie, ik kom met massagebank en" bekleding" naar u toe. Bij medische noodzaak worden de sessies ( deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Welness massage komt niet voor Zorgverzekeringvergoeding in aanmerking. De organisator (samensteller van de clienten op die dag) krijgt korting. 
Tarvieren per half uur (zie prijzen).

Wil je advies of een afspraak maken? Bel of mail me voor informatie of om een afspraak te maken.