Zwangerschapsbegeleiding_LichaamsgerichteTherapie

Zwangerschapsbegeleiding Alkmaar

Zwanger of net bevallen? Gefeliciteerd! Er komen tijdens een zwangerschap veel op je af, met daarbij een grote verandering in je hormoonhuishouding. Een bijzondere en spannende tijd dus. Er zullen wellicht mensen met ervaring in je omgeving zijn en er is veel informatie op internet of in boeken te vinden. Echter ieder mens is anders, zo ook is elke zwangerschap uniek en is geen bevalling hetzelfde. Het accent van zwangerschapsbegeleiding ligt dan ook op het persoonlijk beleven van de zwangerschap en het contact met je baby. Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Alkmaar.
 
Twijfel je of zwangerschapsbegeleiding bij Psychosociale Therapie Alkmaar iets voor jou/ jullie is? Neem gerust contact met me op voor meer informatie of een kennismaking.


 

Prenatale en postnatale zwangerschapsbegeleiding

In deze soms onzekere tijd kan een liefdevolle, deskundige zwangerschapsbegeleiding heel prettig zijn, of in sommige gevallen zelfs noodzakelijk voor de gezondheid van jou en je baby. Zwangerschapsbegeleiding is geschikt voor zowel prenatale begeleiding (voor de bevalling) als postnatale begeleiding (na de bevalling). Het geeft je de mogelijkheid je bewust en ontspannen voor te bereiden op de zwangerschap, bevalling én kraamtijd. Er is desgewenst ook een mooie (actieve) rol voor de vader weggelegd.
 

Trauma en angst rondom de bevalling

Wanneer je eerder bent bevallen van een baby kan begeleiding ook soms (of juist) prettig zijn. De meeste bevallingen verlopen zonder complicaties, maar dit is helaas niet altijd het geval. De zwangerschap en bevalling zou een mooie tijd voor je mogen zijn, maar soms verloopt deze niet zoals je had gedacht of gehoopt, met angst en trauma als gevolg. Bij sommige vrouwen veroorzaakt dit zelfs een postnatale depressie. Ook voor deze zwangerschapsbegeleiding kun je bij Psychosociale Therapie Alkmaar terecht, Eventueel gecombineerd met andere vormen van therapie zoals EMDR .
 

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Met haptonomische zwangerschapsbegeleiding maak je al voor de geboorte contact met je baby. Ook geschikt wanneer je je samen met je partner wil voorbereiden op de bevalling en een goede start van de relatie met jullie kind. Deze begeleiding wordt gegeven aan een (echt)paar of vrouw en is gericht op het persoonlijk beleven van de zwangerschap en de baby in de moederschoot, op de ontwikkeling en verdieping van de relatie tussen ouder(s) en kind via het aanraken. Ik zal informatie geven, maar de nadruk ligt op praktisch bezig zijn. Middels contactoefeningen wordt kennis gemaakt met het kind. Via aanraking leert men het nieuwe leven kennen. Lees hier meer over haptonomie / haptotherapie .
 

Begeleiding bij bekkenbodemklachten of bekkeninstabiliteit

Er zijn veel vrouwen die tijdens of na de zwangerschap klachten hebben in het bekken- en bekkenbodemgebied. Voorbeelden hiervan zijn:
 • bekkenpijn
 • stuitpijn
 • lage rugpijn
 • verzakkingsklachten
 • ontlastingsverlies en/of urineverlies

Vrouwen, die één of meer kinderen hebben gekregen, hebben later een grotere kans op problemen met de bekkenbodem, omdat er door de zwangerschap en bevalling blessures zijn ontstaan in het bekkenbodemgebied.
 
Ik ben bijgeschoold via het Spine and Jointcentrum te Rotterdam en M.E.Borghuis in bekkenproblematiek als bekkeninstabiliteit en bekkenbodemklachten. De begeleiding bestaat meestal uit 6 sessies van een uur, liefst vanaf de 18e week zwangerschap. Ook wordt advies gegeven over het dragen, tillen en hanteren van de baby. Het dragen gebeurd op een manier die veiligheid biedt en ruimte geeft.
 

Shantala babymassage

Na de bevalling is babymassage een mooie vorm om contact te maken met je baby. Shantala baby massage [link naar pagina] is afkomstig uit India. Kenmerkend zijn strijkende en ritmische bewegingen over het lichaam.
 

Reviews over Psychosociale Therapie Alkmaar

Wat anderen zeggen over therapie, coaching en behandelingen van Wilja:

 • Janneke -
  ”Van angst naar vertrouwen”
  Ik dacht laatst nog weer terug aan de therapie die ik heb gehad bij/ van Wilja. Ik had het met een vriendin over de zwangerschap en bevalling, zo kwam ik dan ook weer op het onderwerp therapie. De therapie die Wilja mij gegeven heeft, heeft mij echt geholpen. Ik weet nog dat Wilja tijdens een sessie aan mij vroeg een beeld te bedenken hoe het positief eruit zou zien na de bevalling, dus een positief beeld. Mijn beeld daar bij was zonnig en vol blijdschap en liefde als wij ons kindje und e armen zouden nemen. Op dit moment (ruim een jaar later) zien wij nog hoe blij en positief hij de wereld inkijkt. Zo had ik het mij voorgesteld, het beeld na de bevalling verlengt zich. Ik ben zo gelukkig met hem! Jou therapie heeft vast ook invloed op hem gehad. Nu in het gezin valt alles ook op zn plaats en wie weet in de toekomst komt er misschien ooit nog wel gezinsuitbreiding. Voor de therapie zou ik er nooit zo over hebben gedacht. Ik ben jou(Wilja) nu meer dan een jaar later nog steeds erg dankbaar.
  26 maart 2015 om 23:07
   
 • Marlous -
  Echte aanrader voor zwangerschapsbegeleiding. Goede en duidelijke uitleg, fijne ademhalingstechnieken!!!
  01 mei 2014 om 15:08
   
 • Ima -
  Persoonlijke begeleiding afgestemd op mijn wensen. Heel fijn om om mijn hulpvragen en onzekerheden neer te kunnen leggen en de tijd alleen maar te besteden aan zaken die voor mij belangrijk zijn. Naast goede (praktische) fysieke begeleiding heb ik de begeleiding als welzijn voor lichaam en geest ervaren. Ik voel mij verbonden met mijn kleintje en tel af naar de bevalling!
  16 mei 2013 om 09:25
   
 • Emmy -
  tijdens mijn zwangerschap ging ik graag naar wilja!ik heb erg veel aan de zwangerschapshaptonomie gehad!heerlijk even volledig tot rust komen en leren luisteren naar je eigen lichaam en dat van je kindje!het is heel prettig dat de begeleiding een op een is en bij wilja kan je volledig jezelf zijn,je kan en mag haar alles vragen!voor tijdens en na de bevalling dacht ik ook regelmatig terug aan de woorden van wilja,haal de kracht uit jezelf!!!ik denk met plezier aan mijn zwangerschap terug,mede dankzij wilja heb ik een hele fijne zwangerschap gehad!luister naar je eigen intuietie,ik wist dat altijd wel,maar ben me er nu veel meer van bewust geworden dat het ook daadwerkelijk zo is!
 • fam. Reinink -
  Goede voorbereiding op de bevalling. Mijn partner en ik hebben haptonomie gevolgd voor omgang met de weeën. We hebben wat dingen geleerd om toe te passen tijdens de bevalling. We hebben beide er veel aan gehad tijdens de bevalling. Mijn man had aan het einde niet eens door dat ik een wee had. Zo rustig bleef ik door de techniek die wij geleerd hebben toe te passe. Wij vonden het een fijne en intense beleving de bevalling. Dit is mogelijk geworden door de haptonomie.
   
 • Nienke Mom -
  Zwangerschapshaptonomie. Tijdens mijn zwangerschap was ik op zoek naar een zwangerschapscursus die bij mij paste. Een pufclub met nog 10 zwangeren zag ik niet zitten en bij Wilja vond ik precies wat ik zocht. Een uurtje waarin je 1 op 1 volledige aandacht hebt voor je lichaam en de baby in je buik. Heel even echt voelen waar het allemaal omgaat, heerlijk! Verder is er genoeg ruimte voor alles wat je nog wil weten of aandacht aan wil besteden. Nogmaals: dit was precies wat ik zocht. Geen algemene cursus maar een persoonlijke benadering (die trouwens ook voor de vaders) heel toegankelijk is!

Bekijk hier alle reviews

Ik wil graag je feedback. Post een review op ons profiel.

www.therapiepsycholoog.com en www.allebedrijveninmeppel.nl.
 

Voor een massage op locatie kom ik over voor 4 of 5 massages van 1 uur.
U zorgt voor de locatie, ik kom met massagebank en" bekleding" naar u toe. Bij medische noodzaak worden de sessies ( deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Welness massage komt niet voor Zorgverzekeringvergoeding in aanmerking. De organisator (samensteller van de clienten op die dag) krijgt korting. 
Tarvieren per half uur (zie prijzen).

Wil je advies of een afspraak maken? Bel of mail me voor informatie of om een afspraak te maken.