Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie

Je hele lichaam: vaak doet je lijf mee met zaken die in je hoofd spelen (bijvoorbeeld nek en schouderpijn door stresserende gedachten). Middels vragen, luisteren, praten, en contact maken met je lijf, gaan we samen na wat er nu precies speelt bij jou. Lichaamsgerichte therapie gaat dan ook om ervaren; je hebt je hoofd zeker nodig om bij dingen stil te staan, maar je buik, hart en hele lijf zijn minstens zo belangrijk. We besteden niet alleen aandacht aan aan de klachten, maar ook de oorzaak hiervan. Samen gaan we op zoek naar hoe jij hier mee verder wilt en kunt omgaan.


 

Aanbod lichaamsgerichte therapie: 


Haptonomie: 
Haptonomie is een geneeswijze waarbij aanraking een belangrijk aspect is. Jouw gevoelsbeleving en hoe je omgaat met jezelf en anderen staat centraal.

Focusing therapie:
Focussen is het richten van aandacht op het lijfelijk ervaren van gedachten, gevoelens en emoties die vaak opkomen bij het bespreken van problemen of klachten. Deze vorm kan ook goed gecombineerd worden met andere soorten therapie.


Reiki/Healing: 
Reiki is een vorm van energiewerk dat rust en ontspanning kan geven en/ of vervelende klachten kan (helpen) helen. In ons lichaam kunnen blokkades ontstaan die je energie beïnvloeden. Wanneer dit stroomt ben je gezond en in balans.

Zwangerschapsbegeleiding:
Deze begeleiding wordt gegeven aan een (echt)paar of vrouw, gericht op het persoonlijk beleven van de zwangerschap en het contact met de baby. Er kan ook gewerkt worden aan trauma en angst tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling.

 

Reviews over Psychosociale Therapie Alkmaar

Wat anderen zeggen over therapie, coaching en behandelingen van Wilja:

 
 • -Carolien -
  Nadat ik ernstig ziek ben geweest merkte ik dat ik mezelf helemaal kwijt was. Mijn hoofd en lichaam waren twee totaal verschillende dingen. Ik voelde me een wandelend hoofd. Na een aantal hele fijne sessies bij wilja ‘zakte’ ik als het ware weer terug in mijn lijf. Wat een prachtige ervaring! Wilja doet het met zoveel rust en aandacht, zegt de juiste dingen zodat je je gehoord en gezien voelt. Ze is niet bang om ook haar mening te geven maar doet dit op zo’n respectvolle manier zodat je echt iets hebt om over na te denken. Na een behandeling bij haar ging ik altijd een stuk lichter en heel blij naar huis. Wilja is een prachtmens!
   
 • Roelie -
  Zit je in een dip of heb je teveel op jouw bordje adviseer ik therapie bij Wilja. Ze houdt je een spiegel voor en kan ook een heerlijke ontspannende massage geven.
   
 • Esther Jager -
  Wilja is zeer bekwaam en luistert écht. Heel belangrijk in dit vak. Ik kan alleen maar heel positief oordelen. Het was voor mij een hele goede ervaring en absoluut een aanrader! De lichaamsmassage was heerlijk ontspannend en gaf me positieve energie.
  26 maart 2015 om 23:07

   
 • Marlous -
  Echte aanrader voor zwangerschapsbegeleiding. Goede en duidelijke uitleg, fijne ademhalingstechnieken!!!
   
 • Ingrid Louwerse -
  Bij Wilja kun je tot jezelf komen onder deskundige begeleiding. Zowel fysiotherapeut, haptonomie als mentaal. Als het koud is op een heerlijk voorverwarmde massage tafel! Wilja deskundig in zoveel disciplines daar ben je in goed handen.
   
 • - Thonny Oosterlee -
  Dankzij de 2-daagse workshop focussen, bewegen en aanraken, ben ik mij bewust geworden dat focussen voor mij een bijzonder waardevolle aanvulling is in de gesprekken met mijn cliënten. Dankzij de inspirerende en professionele begeleiding van Wilja en Mieke Mens voelde ik na de workshop voldoende vertrouwen om focussen meteen al onderdeel te laten zijn van mijn gesprekken. Door mijn cliënt te vragen naar binnen te gaan om contact te maken met dat 'íets' in hem en zelf als luisteraar te volgen en te vertrouwen op wat zich aandient en daar aandachtig bij te blijven, bied ik mijn cliënten een ontroerende en heel zuivere mogelijkheid tot heelwording.

Bekijk hier alle reviews

Ik wil graag je feedback. Post een review op ons profiel.

www.therapiepsycholoog.com en www.allebedrijveninmeppel.nl.
 

Voor een massage op locatie kom ik over voor 4 of 5 massages van 1 uur.
U zorgt voor de locatie, ik kom met massagebank en" bekleding" naar u toe. Bij medische noodzaak worden de sessies ( deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Welness massage komt niet voor Zorgverzekeringvergoeding in aanmerking. De organisator (samensteller van de clienten op die dag) krijgt korting. 
Tarvieren per half uur (zie prijzen).

Wil je advies of een afspraak maken? Bel of mail me voor informatie of om een afspraak te maken.